AyFm 100.5
  • 17 Ekim 2025, Cuma 10:34

ADÜ'de Dünya Gıda Günü etkinliği

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü, 16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında “Daha İyi Gıdalar ve Daha İyi Bir Gelecek İçin El Ele” temalı etkinlik düzenledi. Etkinlikte sürdürülebilir gıda üretimi, güvenli gıdaya erişim ve sağlıklı beslenme konularında farkındalık oluşturuldu.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla “Daha İyi Gıdalar ve Daha İyi Bir Gelecek İçin El Ele” temalı etkinlik düzenledi. Etkinlik AİSYEM’de (Aydın İli Stratejik Planlama ve Yenilik Merkezi) gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörü Arzu Akar, Gıda Mühendisleri Odası Aydın İl Temsilcisi Nilgün Olan, Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Olcay Boyacıoğlu ve Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Şirinyıldız konuşmacı olarak katıldı.

Etkinlikte, sürdürülebilir gıda üretimi, güvenli gıdaya erişim, sağlıklı beslenme ve gıda israfının önlenmesi konularında farkındalık yaratılması hedeflendi. Konuşmacılar, gıda güvenliği politikalarının önemine, tüketici bilincinin artırılmasına ve yerel üretimin desteklenmesine vurgu yaptı.

Etkinlik, öğrencilerin ve akademisyenlerin gıda sektöründeki güncel gelişmeleri takip etmesine ve disiplinler arası etkileşimin güçlenmesine katkı sağladı. (RABİA SENA ŞAŞMAZ)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.