
Aydın’ın bereketli topraklarında yetişen taze incirin en erken hasat edildiği merkezlerden biri olan Buharkent’te, 2025 yılının ilk hasadı başladı.
Buharkent inciri, doğal aroması, eşsiz tadı ve uzun raf ömrü ile diğerlerinden ayrılıyor. Bu özellikleri sayesinde hem iç piyasada hem de ihracat alanında yüksek talep gören ürün, bölgenin önemli değerlerinden biri olarak dikkat çekiyor.
İlçe, sadece erken hasat yapmasıyla değil, aynı zamanda yüksek ürün kalitesi ve üretim kapasitesiyle de bölgedeki en önemli üretim merkezlerinden biri. Temmuz ortasında başlayan hasat, zamanla Aydın’ın batısına yayılırken, ilk mahsulün adresi Buharkent oluyor.
"ÜRETİCİLERİMİZ BÜYÜK BİR HEYECANLA ÜRÜNLERİNİ TOPLAMAYA BAŞLADI"
Hasat sezonunun başlamasıyla birlikte üreticilere bereketli bir sezon dileyen Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, "Buharkent’te yetişen taze incir, ilçemizin bereketinin ve üreticimizin alın terinin simgesidir. Bu topraklarda yetişen incir, yalnızca erkenci değil; aynı zamanda kalitesiyle de ayırt edilir. Hasat sezonunun başlamasıyla birlikte üreticilerimiz büyük bir heyecanla incirlerini toplamaya başladı. Allah’ın izniyle bereketli, bol kazançlı ve sorunsuz bir sezon geçirmeyi temenni ediyorum. Buharkent olarak taze incirin ilk çıktığı, en çok tercih edilen ve markalaşan ilçesi olmaktan onur duyuyoruz" dedi.
İncir hasadıyla birlikte Buharkent’te ekonomik ve sosyal hayat da olumlu yönde etkilendi. Sabahın erken saatlerinde tarlalarda çalışan tarım işçileri, incir alımı yapan tüccar ve ihracatçılar da bölgeye gelmeye başladı. (İREM DELİCE)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.